fbpx

Hangulatvilágítás – Teremtsd meg az atmoszférát

Hangualtvilágítás az esküvőre ilyen lett

Valóban szükségem van hangulatvilágításra az esküvőmre?

A rövid válasz: nem. Csak egy gyűrűre és egy házassági anyakönyvi kivonatra van szükséged 🙂 De ha összejövetelt, vacsorát és bulit is szeretnél, akkor érdemes fontolóra venni, hogy a jó megvilágítás mennyire fogja befolyásolni a teljes nap hangulatát.

A hangulatvilágítás mára a legnépszerűbb esküvői megvilágítási lehetőség lett. Jó okkal, hiszen megfelelő elhelyezéssel teljes mértékben át lehet varázsolni vele a helyszíneket.

A helyszíneken lévő dekoráció ugyan alapjában véve is izgalmas lehet, de a a sötétben a dekoráció elveszik és valljuk be az esküvő legnagyobb része „buli hajnalig” sötétben lesz. „Bizonyos helyszíneken 2 gyertyalánggal is csodát lehet teremteni, de van, hogy egy kicsit tovább kell menni a kellő hangulat megteremtéséhez. Ha volt már olyan, hogy megnéztél egy esküvőről készült képet és azon kaptad magad, hogy megdöbbent a hely-tér részleteinek kirajzolása, az esemény meghittsége és romantikája? Ha fontosak tartod a látványt és az esküvői fotóid minőségét, akkor mindenképpen ajánlom, hogy olvasd tovább a cikket.

A megfelelő esküvői világítás kiválasztása.

A LED-es dekor világítások egyre nagyobb szerepet kapnak esküvői helyszínek díszítésekor. A kis fogyasztás és rugalmas felhasználási lehetőségek miatt ma már nincs mennyegző hangulatos fényfüzérek nélkül.

A füzér világítás ideális szabadtéri rendezvényekhez, mind a klasszikus hangulata, mind az a szuper megvilágító képessége egy kis izgalmat ad a helyszínnek. Viszont van egy hátránya. „Vagy van, vagy nincs” Egyszínűsége teljes fényben világít vagy ki van kapcsolva. A buli alatt pedig kifejezetten hátrány, ha minden(ki) ki van világítva. A vendégek ilyenkor már ezt nem szeretik és nagyon meg tudja ölni az esti hangulatot.

Tudjuk, hogy nehéz lehet a költségvetés kezelése, amikor esküvőről van szó. Itt található egy egyszerű lista, amely segít eldönteni, hogy mikor van szükség hangulatvilágításra.

Szükség lehet hangulatvilágításra, ha…

 1. Ha az esküvőd egyszerűbb helyszínen van. A párok több tucat különböző szempont alapján választanak helyszínt. A szerelmesek néha szentimentális okokból választanak helyszínt. Pl.: Első találkozás helye, ahol a leánykérés történt, stb. Így sokszor érzelmileg van kiválasztva egy adott helyszín. Van úgy, hogy azért, mert fantasztikus az étel… Ilyenkor teljes ráncfelvarrásra lehet szükség. A dekorlámpák ilyenkor csodákat tehetnek. Nagyon gyors és látványos eredmények érhetőek el velük.

 2. Ha az esküvőd egy gyönyörű helyen van. Ha egy figyelemre méltó kastélyban, egy modern étteremben vagy valamilyen történelmi múlttal rendelkező épületben lesz a nagy nap, akkor a világítás mégjobban kiemeli a szépségeit az amúgyis lenyűgöző térben. Az építészeti jellemzők, például oszlopok, ablakok és mennyezetek megvilágíthatók az atmoszférikus hatás érdekében. Az olyan anyagok, mint műemlékeknél a befejezetlen tégla és a vakolat igazán érdekes és izgalmas effektet kapnak egy kis oldalvilágítás segítségével. Az előre kigondolt alapos tervezés a helyszín megjelenését a következő szintre emeli.
 3. Ha az esküvőd ismerős helyen van. Egyre több pár használ régi istállókat „pajtaesküvő”, és a megszokottól eltérő – nem hagyományos helyszíneket, mint pl egy egyszerű kerti-party a családi ház udvarában. A megvilágítás új perspektívát teremt az ismert tárgyakkal kapcsolatban. Izgalmassá, változatossá teszi az egyébként „hétköznapi” teret.
Fénytechnika before - Anna tanya
Előtte (Anna Tanya – Törökbálint)
Fénytechnika after - Anna tanya
Utána (Anna Tanya – Törökbálint)

Valószínűleg nincs szükséged hangulatvilágításra, ha…

 1. Végletekig kell csökkentened az esküvői költségeket. Teljesen érthető, hogy nem mindenki engedhet meg magának mindent, amit szeretne az esküvőjére. Először legyen meg a gyűrű, a helyszín, az étel-ital és a jó hangulatot adó dj. Ezekről érdemes gondoskodni először. A világítás ezt nem tudja helyettesíteni, de nem is előfeltétele annak, hogy a vendégek jól érezzék magukat.
 2. A helyszín biztosítja a felvilágosítást. Ilyen is van, csak ritka még Magyarországon. Ha a helyszín biztosítja a megfelelő hangulatvilágítást (és ez benne is van a bérleti díjban), akkor érdemes meggyőződni róla/megkérni őket, hogy működés közben is mutassák meg neked.  Legyetek óvatosak, mert gyakran ugyanis ilyenkor derül ki, hogy mégsem úgy van igazán… Valóban olyan a helyszínen kialakított fénytechnikai rendszer, amit egy professzionális, kifejezetten esküvői világítástechnikai cég ajánl? Üss kettőt egy csapásra! Ugyanis fotósoknak is remek lehetőség lesz egy ilyen helyszíni bejárás, mert saját szemével szeretné látni, hogy ne érje meglepeéts az esetlegesen kevés vagy éppen túl sok egyhangú fény. 
 3. Nappali esküvőd van. Még a legszuperebb high-end RGBUVA LED lámpánk is elvesztik a küzdelmet a napfény elleni harcban. TIPP.: Ha nagyon besüt a nap, akkor a függöny sokkal hatékonyabb megoldás lesz a nappali eseményekhez.

„Manapság már elvárás, hogy a DJ hozzon magával fénytechnikát. A látvány a dekor szerves része, ha belegondoltok akkor a legtöbb idő az estében töltődik, ahol az esküvői dekor annyira már nem jön ki, viszont a fényjáték nagyon hangulatossá tuDJa tenni az éjszakát. A vendégek garantáltan emlékezni fognak a különleges élményre, melyet a feledhetetlen műsort nyújtó profi DJ biztosít, de a fergeteges hangulathoz nagyban hozzájárulnak a különleges fényjátékok is. A speciális effektekről, min pl szárazjég nem is beszélve :)”

Rendezvény DJ / DJ FEREE


„A professzionális fénytechnika nagy segítségemre van a maradandó és látványos anyagok elkészítéséhez. Varázslatos képi hatások érhetőek el nem csak profi, hanem akár a vendégek által készített képeknél is.”


Szénás Dóri / Fotó – Videó @ DF Production
Monogram (Név, Logo) kivetítés és Hangulatvilágítás esküvőre

Szerintem megér 2 megosztást is, de neked csak 1-et kell nyomnod én viszont duplán Köszönöm! 😉
Képek: Szénás Dóri / DóraFilm

Picture of Csollák Ferenc

Csollák Ferenc

Szenvedélyem a munkám, a hobbim, a hivatásom. Az elért eredmények rengeteg bátorítást adnak, hogy egyre jobb és jobb legyek.

Hasonló cikkek

Szárazjég és szikragép Esküvőre szuper ajándék ötlet
Csollák Ferenc

Biztonságos a beltéri szikragép?

„A biztonság a legfőbb prioritás” Szerencsére a gépeink által kibocsátott hideg szikraszökőkút nem gyulladhat ki, nem lobbanhat fel. Maximum a szikrázó tekintetek miatt tűnik majd

Romantikus & egyedi lánykérés ötlet. Ez a tuti!
Csollák Ferenc

Egyedi lánykérés? Ilyet még nem láttál!

Lánykérés, lánykérés ötletek, romantikus lánykérés Egy igazán nagyszerű lánykérést nagyon nehéz megtervezni. Eredeti szeretnél lenni, de annyi mindent láttál már… Sablonoktól, sémáktól és kliséktől mentesen

Szárazjég esküvőre, Hideg Szikragép & tűzijáték és Táncoktatás a Látványos Nyitótáncért!

Segíthetek?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Rendezvénytechnikai partnerünk

Cover for Rendezvény DJ
1,044
Rendezvény DJ

Rendezvény DJ

Minőségi DJ Szolgáltatás Rendezvényekre és Esküvőkre

Modern esküvőt szeretnél? Küldhetjük kijánlónkat?

Kövess minket facebook-on!

Cover for Látványos Nyitótánc
486
Látványos Nyitótánc

Látványos Nyitótánc

Látványos Nyitótánc az esküvődre. Itt mindent megtalálsz, ami egy igazán egyedi, modern és látványos nyitótánchoz szükséges.

Miért Mi?

A Látványos nyitótánc több, mint 1000 esküvő tapasztalata alapján szakmailag elismert kollégákból állt össze, azzal a célkitűzéssel, hogy együttesen mutathassuk meg, mit jelent számunkra a minőség, a profi hozzáállás, a szakma iránti elkötelezettség. Hiszünk abban, hogy teljes körű szolgáltatást kell nyújtani, magas színvonalon, kompromisszumok nélkül. Éppen ezért arra fordítottuk az erőforrásainkat, hogy a piacon legjobban szóló hangot és látványos fényt produkáló kiegészítéseket tudjuk szolgáltatni, emellett pedig számos olyan extra szolgáltatást is tudunk biztosítani, melyek mind fokozzák és emelik az esküvők színvonalát.

Esküvő DJ & Rendezvény DJ-t keresel?

Cover for DJ FEREE - Hivatalos
7,425
DJ FEREE - Hivatalos

DJ FEREE - Hivatalos

BOOKING: info@rendezvenydj.com
WEBSITE: http://www.rendezvenydj.com

20% kedvezmény

Selfie Tükörre a LR28X kuponkóddal!

Részletek & Beváltás

Cover for Time 2 Selfie - Az exclusive selfie tükör
381
Time 2 Selfie - Az exclusive selfie tükör

Time 2 Selfie - Az exclusive selfie tükör

AZ EXCLUSIVE SELFIE TÜKÖR
FOTÓAUTOMATA ESKÜVŐRE, RENDEZVÉNYEKRE - ÖRÖMTELI SZÓRAKOZÁS & KORLÁTLAN FOTÓNYOMTATÁS

látványos nyitótánc logo
Ezek is érdekelhetnek

Munkáink során kiváló fotóssal/videóssal dolgozunk együtt. Együttes rendelés esetén kedvezményt ajánlunk fel.

Nincs még fotósotok?

Cover for DF Production
1,982
DF Production

DF Production

Esküvői & lifestyle fotózás női szemmel & szeretettel! 📸🥰💕

ESZSZÉ & ETIKUS logo
Tartalomjegyzék
  Add a header to begin generating the table of contents
  15% kedvezmény

  Hé! Mit szólsz egy kuponhoz?

  Szárazjég esküvőre, “Tánc a felhőkön”, Hideg Szikragép “Esküvői Tüzijáték”, Hang és Fénytechnikai kiegészítők & Speciális effektek árából.