fbpx

Szükségem van fénytechnikára az esküvőmre?

Rendezvény DJ Modern DJ pult az esküvőre

Járjuk be a fény útját!

A színek nélküli élettelen tánctér tipikusan élettelen bulit jelent. Az izgalmas fényjátékok, színes átmenetek, hézer-lézer-stoboszkóp kombinációkkal viszont fel lehet pezsdíteni az egész helyiséget. A változatos színjátékoknak köszönhetően sokkal könnyebben táncparkettre lehet csábítani a meghívottakat egy végelláthatatlan bulira.

Vendégek első benyomása a helyszínre történő belépéskor lesz. Legbulisabb és legjobb emlékei pedig a tánctérhez fog fűződnie. Itt fogják a legtöbb időt eltölteni hajnalig. A dekor és a a szórakozás világítástechnikájával érdemes foglalkozni. Az elegáns megvilágítás meghitt alaphangulatot varázsol, nagyszerű első benyomást kelt a helyszínre való megérkezéskor, illetve az esküvő tematikáját is megjelölhetjük vele. A tánctér színezése, a hang és fény (szinkronizációja) együttes mozgása, filmbe illő fényhatások váltakozása robbanásszerűen megváltoztatja az atmoszférát és táncra perdíti az embereket. Ekkor fogod azt érezni leginkább, hogy „IGEN, megérte a rá áldozott plusz költséget”. Az már csak a hab a tortán, amikor vendégeid másnap felhívnak, hogy milyen jól érezték magukat.

Az esküvőkön ma már egyre többször fordul elő az, hogy a DJ-k (és a komolyabb zenakarok is) biztosítanak fénytechnikai elemeket.

Tehát igen, szükség van. Inkább az a kérdés, hogy milyet?

Pontosabban nézzük át előbb milyet ne!

Amitől óvakodjunk: Hiper/SzuperMarketekben vásárolt vagy kínai piacokon árusok által kínált speciális effekt/világító berendezések. A mai napig nagyon sokszor látható, hogy a zenészek sok ilyet használnak. Ezek alkalmatlanok az esküvőre.
Egy pillanatig sem hiszem, hogy szándékos az “átverés”. Sokszor ezt a DJ sem tudja, hogy valami nem stimmel ezekkel, hiszen feladata, hogy zenei szórakozást nyújtson, ünnepi és izgalmas légkört teremtsen a jegyespárnak és vendégeiknek. A tánctér rossz megvilágítása nem csak azt jelentheti, hogy nincs fény, hanem hogy éppen van fény, csak rossz és rossz időben. Nem vezérelhetőek, így ha szeretnéd, ha nem véletlenszerűen mozognak, ami nem kívánatos lehet egy nyitótánc alatt és a különböző tematikus táncok/események alatt (pl.: tortavágás, csokordobás, beszédek). Hidd el nem csak neked okoz fejfájást, hanem a fotósodnak is feladja a leckét.


„Fotósként nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a legszebb pillanatokban a legjobb képeket készítsem az esküvőkről. Munkám gyakran meg van nehezítve a kategória legveszélyesebb eszközétől, a zöld-piros pöttyös lézervilágítástól. Ezek sok bosszúságot okoznak, mikor egyesével kell retusáljam az arcokról. Általában nem is vállalnám az olyan felkéréseket, ahol ilyen és ehhez hasonló fények vannak, hiszen nem egy Sony kamerám ment már tönkre a lézerfény okozta szenzor kiégés miatt. Sajnos nem mindig szólnak erről a megrendelőnek, így utólag én is csak a helyszínen értesülök róla. A másik a “búcsús fények” sokszínű világítása. Ezeknek köszönhetően a képen is jól látható élénk színű foltok generálódnak az arcon és a ruhákon. Ezek semmilyen szempontból nem tűnnek vonzónak és nem létezik olyan fényképezőbeállítás, amivel ez maradéktalanul eltüntethető lenne. Tudom, hogy a megfelelő minőségű fényjátékok elősegítik a buli hangulatát, de jól meg kell választani őket. Léteznek olyan modern ledes fények, amik nagyobb fénysugarakat (spot, wash) képesek kirajzolni. Ha ilyennel találkozom, akkor sokszor előfordul az, hogy a DJ-vel együttműködve kérem a lámpák mozgásának vagy beesési szögének megváltoztatását. Ezek már koránt sem olyan szörnyűek, sőt szívből ajánlom használatukat. Igazán izgalmas és varázslatos beállítású képek készíthetőek velük és a buli hangulatát is maximalizálják” – Szénás Dóra – DóraFilm / www.dorafilm.hu

Mi csak Moden fénytechnikát építünk ki az esküvőre. Csak ezzel lehet magas színvonalat biztosítani.


Minden esetben egyeztetünk a fotóssal, videóssal, ceremóniamesterrel, hogy közösen a legtöbbet hozzuk ki a rendezvényedből. Ha nem mi építjük ki a fénytechnikát akkor javaslatunk, hogy: „Nézd meg saját magad!” Vagyis kérd meg DJ-det, hogy mutassa meg a használt megvilágítási formákat. Akár helyszíni bejárás során mértéjek fel az opciókat. Tervezzétek meg és csináljatok egy tesztet. Így sokkal átfogóbb képet kapsz a lehetőségekről. Ha nem mutatja meg, keressetek mást.

A választott helyszínem azt mondja felesleges, mert van fénytechnikájuk.

Ha az esküvő helyszíne fénytechnikát is kínál, akkor ezek általában egy maroknyi előre beprogramozott színre vannak beállítva és így is maradnak… egész éjjel… még akkor is, amikor a vendégek táncolnak. A statikus (váltakozó, de monotonitása miatt nem dinamikus) fény elveszi az energiát a tánctérről. Mi viszont különböző programokat (színek, minták, mozgások, eszközválasztások) indíthatunk akkor, amikor a buli kezdődik, majd egy gombnyomásra megváltoztathatjuk azokat. Például egyszínű fényt állíthatunk be az egész helyszínre a következő eseményhez igazodva. Fényhatásokat futtatunk real-time-ba a zenék sebességének és energiaszintjének megfelelően (kiállások, drop, stb) . A lényeg, hogy a kontroll a mi kezünkben legyen, így tudunk alkalmazkodni az esküvő forgatókönyvéhez. Hidjétek el : „Ez megéri azt a plusz pénzt”

Nézzük át a különböző világítás típusait

1. A modern hangulatvilágítások (uplighting)

Tökéletesen illeszkedhetnek a dekorációhoz. A LED-es megvilágítás és a DMX vezérlés varázslata révén a fények milliónyi színváltozatra finomhangolhatók, beleértve a választott dekorszíneteket is. Ebből érdemes sok vezeték nélkülit kérni, hogy ne legyenek csúnya kábelek és esetleges botladozások. Semmi sem sterilebb, mint egy tiszta, egyszínű fal. Nézd meg a Before-After képeket.

2. Intelligens Robotlámpák, stroboszkóp, lézer, hézer

Az intelligens világítás csak néhány éve létezik, de már most óriási népszerűségnek örvendenek. Az intelligens fények képesek kapcsolódni a rendezvény többi DJ, dekor és tánctér megvilágításához és kommunikálnak velük. A robotlámpák 360 fokos körben mozoghatnak (a teljes helyiségre vagy csak annak egyes részeire is összpontosíthatnak). Az esküvő minden egyes másodpercét színesíteni lehet. Lépjetek reflektorfénybe a nyitótánc alkalmával, majd sötétüljön el a tánctér és jöjjenek a mozgó és izgalmas fényjátékok, amire sokkal szívesebben jönnek a vendégek. Nézd meg őket te magad!

Fénytechnika az esküvőre, esküvői torta megvilágítás
Példa: Intelligens robotlámpáinkkal külön megvilágítás állítható be az est legédesebb pillanatához, az esküvői tortához.

3. Névkivetítés

Kérd saját grafikád/feliratod, neveitek monogramját akár animált változatban is. Ezzel valóban rányomhatjátok bélyegeteket erre a különleges napra. Rajzolj a falakra anélkül, hogy bajba kerülnél. Az számítógéppel elkészített „műalkotások” teljesen saját igényeid szerint testre szabható a betűtípus és az üzenetek gyakorlatilag végtelen kombinációjával. A monogram fénye vetíthető egy falra vagy a táncparkett közepére is. Vess rá egy pillantást, hogyan is néz ki a valóságban!

4. Tánctér világítás

Ha nem engedheted meg magadnak a komolyabb világítást, ez egy olcsóbb alternatíva tud lenni. A legtöbb DJ 5 vagy 6 különböző fényhatást kínál, köztük a klasszikus diszkógömböt is opció lehet a lassú táncokhoz.

Ezek közül akkor melyiket?

Mindegyiket! Gondolj bele! A vendégek zenei ízléséhez nagyban hozzá tudunk járulni a különböző fényjátékokkal. Ha fiatalabb csapatól van szó, akkor talán még néhány „klub stílusú” effektus megteremti a megfelelő hangulatot (Robotlámpák – Scannerek/Rollok). Ha van egy rocker banda, akkor inkább a zenekari stílusú világítást fogják élni, mint a stroboszkóp, de azt rengeteg füsttel ? (erre a Hézert használjuk) Egy idősebb „diszkós” tömeg értékelheti a diszkógömböt, a fenn írt retro pöttyös-fénylámpát, de nem tévedhetsz egy lézerrel.

Mivel szinte sosincs olyan esküvő, ahol mindenki tipikusan egy zenei beállítottságú (még szerencse, unalmas is lenne) ezért a fenn írt technikai eszközöket általában mind kiépítjük és a buli hangulatának függvényében, a zene stílusára változtatjuk a fény-show-t vezérlőnkkel, egyes esetekben fénytechnikusunk segítségével. Nem beszélve a speciális effektekről, mint pl: Szárazjég vagy Szikragép

Mikor NEM kell fénytechnika az esküvőre?

 • Ha az esküvőd nappal a szabad ég alatt vagy egy hatalmas belmagasságú ablakokkal körülvett panorámateremben lesz. Egy fényes nyári napon tartott mini-esküvőd lesz, ami este 9-kor a napnyugtában véget ér. Ilyen esetben egy fényshow nem igazán lesz nagy robbanás.
 • Ha az esküvődet egy felhőkarcoló tetején tartod akkor a Budapest legjobb fényshow-ja terül a lábatok elé.
 • Ha helyszíneden fix, egy sorba kötött világítása van, amit nem lehet kikapcsolni/tompítani, akkor sajnos nincs szerencséd. Azoknak a lámpáknak egész éjjel égniük kell, az esküvői fénytechnika pedig felesleges pénzkidobást jelentene.
 • Végül, ha a esküvői helyszíned termében sötét falak vannak. Ez esetben fogjuk tudni kihasználni a hangulatvilágítás előnyét. Nem teljesen megoldhatatlan, de mindenképpen előnyösebb ha fehér vagy világos falakkal állunk szemben.

If you need advice on your first dance or if you have any questions about our rental dry ice machine, please feel free to contact us and we will be happy to help based on our existing experience. The consultation is free of charge and does not involve any obligation. Search through our contact details.

Give a unique experience to the senses on your wedding day with the help of our cold spark machine.
Cold Spark Machine / Wedding Fireworks / Greek Fire / Spark Fountain / Star Sprinkler Machine

Szerintem megér 2 megosztást is, de neked csak 1-et kell nyomnod én viszont duplán Köszönöm! 😉
Képek: Szénás Dóri / DóraFilm

Picture of Csollák Ferenc

Csollák Ferenc

Szenvedélyem a munkám, a hobbim, a hivatásom. Az elért eredmények rengeteg bátorítást adnak, hogy egyre jobb és jobb legyek.

Hasonló cikkek

Szárazjég és szikragép Esküvőre szuper ajándék ötlet
Csollák Ferenc

Biztonságos a beltéri szikragép?

„A biztonság a legfőbb prioritás” Szerencsére a gépeink által kibocsátott hideg szikraszökőkút nem gyulladhat ki, nem lobbanhat fel. Maximum a szikrázó tekintetek miatt tűnik majd

Szárazjég esküvőre, Hideg Szikragép & tűzijáték és Táncoktatás a Látványos Nyitótáncért!

Segíthetek?

Kérj díjmentes árajánlatot!

Rendezvénytechnikai partnerünk

Cover for Rendezvény DJ
1,042
Rendezvény DJ

Rendezvény DJ

Minőségi DJ Szolgáltatás Rendezvényekre és Esküvőkre

Modern esküvőt szeretnél? Küldhetjük kijánlónkat?

Kövess minket facebook-on!

Cover for Látványos Nyitótánc
486
Látványos Nyitótánc

Látványos Nyitótánc

Látványos Nyitótánc az esküvődre. Itt mindent megtalálsz, ami egy igazán egyedi, modern és látványos nyitótánchoz szükséges.

Miért Mi?

A Látványos nyitótánc több, mint 1000 esküvő tapasztalata alapján szakmailag elismert kollégákból állt össze, azzal a célkitűzéssel, hogy együttesen mutathassuk meg, mit jelent számunkra a minőség, a profi hozzáállás, a szakma iránti elkötelezettség. Hiszünk abban, hogy teljes körű szolgáltatást kell nyújtani, magas színvonalon, kompromisszumok nélkül. Éppen ezért arra fordítottuk az erőforrásainkat, hogy a piacon legjobban szóló hangot és látványos fényt produkáló kiegészítéseket tudjuk szolgáltatni, emellett pedig számos olyan extra szolgáltatást is tudunk biztosítani, melyek mind fokozzák és emelik az esküvők színvonalát.

Esküvő DJ & Rendezvény DJ-t keresel?

Cover for DJ FEREE - Hivatalos
7,433
DJ FEREE - Hivatalos

DJ FEREE - Hivatalos

BOOKING: info@rendezvenydj.com
WEBSITE: http://www.rendezvenydj.com

20% kedvezmény

Selfie Tükörre a LR28X kuponkóddal!

Részletek & Beváltás

Cover for Time 2 Selfie - Az exclusive selfie tükör
381
Time 2 Selfie - Az exclusive selfie tükör

Time 2 Selfie - Az exclusive selfie tükör

AZ EXCLUSIVE SELFIE TÜKÖR
FOTÓAUTOMATA ESKÜVŐRE, RENDEZVÉNYEKRE - ÖRÖMTELI SZÓRAKOZÁS & KORLÁTLAN FOTÓNYOMTATÁS

látványos nyitótánc logo
Ezek is érdekelhetnek

Munkáink során kiváló fotóssal/videóssal dolgozunk együtt. Együttes rendelés esetén kedvezményt ajánlunk fel.

Nincs még fotósotok?

Cover for DF Production
1,981
DF Production

DF Production

Esküvői & lifestyle fotózás női szemmel & szeretettel! 📸🥰💕

ESZSZÉ & ETIKUS logo
Tartalomjegyzék
  Add a header to begin generating the table of contents
  15% kedvezmény

  Hé! Mit szólsz egy kuponhoz?

  Szárazjég esküvőre, “Tánc a felhőkön”, Hideg Szikragép “Esküvői Tüzijáték”, Hang és Fénytechnikai kiegészítők & Speciális effektek árából.